Oude simkaart in nieuwe smartphone

Oude simkaart in een nieuwe telefoon

Simkaart gebruiken in nieuwe telefoon

Simkaart knippen

Contacten van simkaart afhalen

 

De simkaarten van die nodig zijn voor de toestellen van de huidige markt worden steeds kleiner. Op de huidige markt zijn er 3 verschillende simkaart groottes beschikbaar. Je hebt de standaard Simkaart, de micro Simkaart en de Nano simkaart.

 

Oude Simkaart past niet in mijn nieuwe telefoon

Als je van een wat ouder toestel overstapt naar een nieuw toestel dan kan het zijn dat je simkaart te groot is voor je nieuwe toestel. Dit is in de meeste gevallen geen probleem. Vaak kan de simkaart uitgedrukt worden. Je kan dan dus van een standaard simkaart zowel een micro als een Nano simkaart maken. Het kan ook voorkomen dat de simkaart niet uitgedrukt kan worden. In dit geval zal de simkaart geknipt worden.

 

Maak nu een afspraak om uw simkaart op maat te laten knippen

 

In plaats van het knippen van je simkaart kan je ook een nieuwe simkaart aanvragen bij uw provider.

 

Simkaart gebruiken in nieuwe telefoon

In principe kan je elke simkaart overzetten naar een andere telefoon. Het kan overigens wel eens voorkomen dat de simkaart moet worden bijgeknipt. Dit is moet meestal wanneer je overstapt van een oud naar een nieuw toestel. Oude toestellen beschikken meestal over een standaard of micro simkaart en nieuwe maken meestal gebruik van een nano sim.

 

Simkaart knippen

Het knippen van je simkaart lijkt erg makkelijk, maar dit is helaas niet het geval. Je moet bij het knippen goed opletten dat je niet te ver in de simkaart knipt. Verder moet je goed opletten dat je de simkaart niet te klein knipt. Dit kan later namelijk problemen opleveren met zowel het invoegen als het gebruik van de simkaart.

 

Durf je het niet aan om je simkaart zelf te knippen?

Laat je helpen door een van onze professionals!

 

Afspraak maken

 

 

Hoe haal ik de contacten van mijn simkaart af.

Het kan voorkomen dat je contacten hebt opgeslagen op je simkaart. Dit kan erg handig zijn als je snel en makkelijk je contacten wil overzetten van je ene telefoon naar je andere telefoon. Maar er zit ook een risico aan. Wanneer je simkaart kapotgaat ben je je contacten namelijk kwijt. Het is dus handig om je contacten op te slaan in een Cloud. Dit kan heel simpel via een googledrive of iCloud account.

Door je contacten in de Cloud op te slaan voorkom je dat je je contacten verliest. Ook als je telefoon kapot gaat kan je makkelijk een back-up van je contacten downloaden.

 

Lukt het niet om je contacten op te slaan in google drive?

 

Klik hier om een afspraak te maken