iPad Reparatie Hengelo

Is je iPad kapot en woon je in de omgeving van Hengelo, Enschede of Borne. Dan ben je bij de GSMFan aan het juiste adres. Wij repareren snel en vakkundig jouw toestel zodat je zo snel mogelijk weer van je toestel kan genieten.

 

Er zijn veel manieren waarop een iPad kapot kan gaan. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je tablet hebt laten vallen en dat het scherm kapot is gegaan. Verder komen problemen als snel leeglopende batterijen of slecht werkende wifi-antennes vaker voor bij de iPad serie.

 

GSMFan biedt reparaties aan voor de gehele iPad serie. Wij voeren reparaties uit voor de gehele iPad, iPad mini, iPad Air, iPad Pro serie. Voor alle actuele prijzen van de iPad reparaties klik hier.

Inhoud:

- De schermreparatie van een iPad

- Hoe vervang je de batterij van een iPad

- Waarom GSMFan

 

Is jouw iPad kapot klik dan hier om een afspraak in te plannen.

 

De iPad is misschien een van de meest populaire items die Apple heeft uitgebracht. En dit is meer dan verdient. Met zijn grote display en gebruiksvriendelijke software bezit de iPad van Apple al een groot deel van de markt op het gebied van tablets.

 

Voor alle reparatie prijzen van de iPad, iPad Pro, iPad Air en iPad mini klik dan hier

Of neem contact op met onze klantenservice.

 

Klantenservice: 074 - 250 8384

 

De schermreparatie van de iPad

Hoewel de iPad een robuust toestel is dat wel tegen een stootje kan is het toestel niet onbreekbaar.

 

De iPad beschikt over een glazen display, en dit maakt het scherm dus erg breekbaar.

 

Oorzaken van een kapot scherm kunnen erg variëren en het kan ook voorkomen dat de eigenaar van het toestel er niets aan kan doen dat het scherm kapot is gegaan.

 

Naast dat het scherm kapot kan gaan door bijvoorbeeld het toestel te laten vallen, kan het toestel ook kapotgaan door een kapotte batterij.

 

Wanneer een batterij kapot is kan het zo zijn dat deze bol gaat staan. Hierdoor komt er een grote druk op het scherm te staan en kan deze kapot gaan. Naast het scherm kunnen er ook andere componenten van de telefoon kapotgaan bij een batterij die bol gaat staan.

 

Meer lezen over iPad batterijen en reparaties? Klik dan hier

 

Voor dat je begint met de reparatie is het eerst belangrijk dat de iPad voor minder dan 25 procent is opgeladen. Dit is om ervoor te zorgen dat tijdens de reparatie niet opeens de batterij in brand vliegt.

 

Wanneer je zeker bent dat het scherm voor minder dan 25 procent is opgeladen kan de reparatie beginnen. Als eerste wordt het scherm van de iPad gedemonteerd.

 

Dit wordt gedaan door een kleine zuignap op het scherm te plaatsen en vervolgens het scherm heel voorzichtig iets los te trekken.

 

Het scherm wordt zo ver losgetrokken totdat er een kleine opening ontstaat die groot genoeg is om een plectrum in te steken.

 

Door met het plectrum langs de volledige buitenrand van het toestel te gaan verbreek je de adhesive sticker van de iPad. Deze sticker is bedoeld om al het stof en vuil buiten het toestel te houden, en om het scherm vast te houden. Wanneer het scherm los is gemaakt moet de True Tone van het nieuwe scherm worden geprogrammeerd. Dit wordt gedaan door als het ware de een clone van alle gegevens van het oude scherm naar het nieuwe scherm te zetten.

 

Wanneer de True Tone gegevens zijn overgezet kan de het nieuwe scherm worden gemonteerd. Voor dat het scherm wordt vastgezet moet er uiteraard een nieuwe adhesive sticker worden geplaats om ervoor te zorgen dat het scherm er niet afvalt. Als het nieuwe scherm op het toestel gemonteerd is kan de iPad getest worden, en is de reparatie voltooid.

 

Hoe vervang ik de batterij van mijn iPad

Net zoals bij de schermreparatie van de iPad is het ook voor het vervangen van de batterij belangrijk dat voordat je met de reparatie begint je eerst ervoor zorgt dat de batterij voor minder dan 25 procent is opgeladen. Dit verlaagt het brandgevaar van de batterij.

 

Om te beginnen met de reparatie moet het toestel eerst uitgeschakeld zijn. Dit is erg belangrijk want anders kan je een kortsluiting in het moederbord veroorzaken, en als dat gebeurt is je toestel kapot en kan hij niet meer gerepareerd worden.

 

Als net toestel is uitgeschakeld kan het scherm worden losgemaakt. Wanneer het scherm is gedemonteerd kan je verder met het demonteren van de batterij. Voor het demonteren van de batterij moet eerst de dubbelzijdige plak strip onder de batterij worden verwijderd.

 

Let op voer deze stap voorzichtig uit. De batterij is een erg gevoelig component van de iPad en kan dan ook makkelijk vlamvatten.

 

Wanneer de batterij van de iPad is gedemonteerd kan de nieuwe batterij in de behuizing van de iPad worden geplaatst. Hiervoor moet de batterij weer met een speciale dubbelzijdige sticker aan het frame worden gemonteerd.

 

Deze sticker zorgt ervoor dat de batterij goed vast zit in de behuizing en dat deze niet beweegt. Hierdoor kan de batterij dus niet tegen andere componenten in de iPad botsen wanneer je bijvoorbeeld de iPad ondersteboven vasthoudt.

 

Wanneer de batterij van de iPad weer in de is gemonteerd en is aangesloten op het moederbord, moet het scherm gemonteerd worden.

 

Klik hier voor de instructies voor het monteren van een iPadscherm.

 

Wanneer het scherm van de iPad is gemonteerd is het tijd om het toestel grondig te testen.

Bij het testen van het toestel is het ook belangrijk dat je controleert of de batterij capaciteit nu op 100% staat. Als dit niet het geval is dan is er iets fout gegaan met de reparatie. Voor hulp kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice

 

U kunt ons bereiken op: 074 - 250 8384

 

De GSMFan

GSM Fan is een hardwerkend familiebedrijf in Hengelo. Als sinds het jaar 1998 hebben wij ons gespecialiseerd in het repareren van digitale apparaten. Wij repareren smartphones, iPad ’s, computer, consoles (PlayStation, Xbox, enz.), smartwatches en nog veel meer.

 

Naast het repareren kunt bij ons ook terecht voor het verlengen/ aanvragen van mobiele abonnementen of als u op zoek bent naar een nieuw toestel, u heeft ook de mogelijkheid om uw toestel bij ons te verzekeren. Zo komt u nooit voor onverwachte kosten te staan.

 

Wij zitten gevestigd aan de Bandoengstraat 56 in Hengelo Overijsel. Dus woont u in Borne, Enschede, Almelo of in Delden. Kom dan gezellig langs bij onze vestiging in Hengelo en dan helpen wij u met al uw digitale problemen.