Waarom werkt mijn coronacheck app niet?

 

Sinds het lanceren van de coronacheck app hebben al veel mensen problemen met het installeren van de app. Dit is erg vervelend want met de huidige corona maatregelen is het bijna onmogelijk om iets te doen zonder de corona check app. Wij hebben daarom een lijst gemaakt met problemen die wij afgelopen tijd veel zijn tegengekomen.

 

Staat jouw probleem hier nu niet tussen of werkt je corona app nog steeds niet? Kom dan eens lang bij ons een de winkel en laat een van onze medewerkers er eens naar kijken

 

Veel voorkomende problemen:

 

Verouderd toestel

Wanneer je de Corona Check app niet kan downloaden kan het zijn dat uw toestel te oud is. Hiermee wordt meestal niet het toestel zelf bedoeld maar eerder de software die op de telefoon staat. Toestellen die al wat ouder zijn ontvangen meestal geen software updates meer van de fabrikant. En aangezien de software van nieuwe apps wel steeds wordt geüpdatet, moet jouw telefoon ook over de juiste software beschikken om deze apps te kunnen ondersteunen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een fabrikant besluit om geen software updates meer te geven aan een toestel. Maar meestal komt het doordat de chips in de telefoon te zwak zijn of omdat de telefoon te weinig gebruikers heeft.

 

Is je toestel nu te oud voor de Corona Check app?

Neem dan nu contact met ons op voor een nieuw toestel met de Corona Check app al vanaf €120,-

 

Afspraak maken

 

Verouderde software

Het is belangrijk dat de telefoon waar jij de Corona Check app op wilt installeren, beschikt over software die de Corona Check app ondersteunt. In sommige gevallen kan het zijn dat je toestel alleen maar geüpdatet hoeft te worden. Als je toestel niet geüpdatet kan worden

 

Minimale software versie voor android toestellen:

Android toestellen moeten beschikken over Android 6 of hoger

 

Minimale software versie voor iPhone toestellen:

Voor Apple toestellen is het belangrijk dat het toestel beschikt over IOS 12 of hoger. Om gebruik te kunnen maken van IOS 12 of hoger moet je beschikken over een iPhone 5s of nieuwer. Alle toestel die ouder zijn dan de iPhone 5s bieden geen ondersteuning aan voor de Corona Check app.

Hoe update ik mijn telefoon?

Beschikt je telefoon nu over een verouderde softwareversie en wil je hem updaten? Hieronder staat stap voor stap hoe je dit moet doen. Let hierbij wel om! Het kan zijn dat een update vastloopt of mislukt. Zorg er dus altijd voor dat je een back-up hebt van je gegevens voordat je je toestel gaan updaten.

 

Weet je niet hoe je je gegevens moet updaten?

Neem dan contact op met één van onze medewerkers.

 

Afspraak maken

 

Software updaten op Android telefoon:

Ga naar instellingen > Over deze telefoon > Controleer voor updates

Als er een update beschikbaar is krijg je een knop. Druk deze in.

Afhankelijk van de Androidversie kan er soms staan “installeer nu”, “reboot en installeer” of “Installeer Systeem Software”

 

Software updaten op iPhone:

Ga naar instellingen > Algemeen > Software update

Klik vervolgens op installeer nu. Het kan zijn dat je een knop ziet staan met “download en installeer” druk in dit geval ook op de knop. Voer vervolgens je wachtwoord in en druk daarna op installeer nu.

 

Corona app kan mijn tweede prik niet vinden?

Heb jij al twee corona vaccinaties gehad maar word dit nog niet weergegeven in de Corona Check app? Dan ben je niet de enige. Meestal komt dit probleem voor bij mensen die zich hebben laten vaccineren bij de huisarts. Zij registreren hun vaccinaties namelijk in een ander systeem. Dit kan dan ook wel eens voor problemen zorgen. Is dit nu bij jou het geval? Neem dan contact op met je huisarts of andere zorgverlener die voor uw vaccinatie heeft verzorgd.

 

Afspraak maken

 

Corona app geeft aan dat ik 2 prikken in 1 dag heb gehad?

Een bekend probleem in de CoronaCheck-app is dat er bij mensen wordt aangegeven dat ze 2 vaccinaties op 1 dag hebben ontvangen. Deze technische fout in het systeem maakt het onmogelijk voor gebruikers om een qr-code te genereren.

De app-ontwikkelaars van de Corona Check hebben het probleem erkend en geven aan dat dit probleem is opgelost. Zij gaven aan dat door opnieuw in te loggen met je DigiD de vaccinatiedatums weer uit elkaar getrokken zouden moeten zijn.

 

Heeft de CoronaCheck-app een storing?

Doordat de corona check app massaal wordt gebruikt kan het wel eens voorkomen dat de server van de corona app erg druk zijn. Dit kan voor problemen zorgen met het aanmaken van een qr-code. Helaas is kan je hier vrij weinig aan doen. Als je nu denkt dat dit het geval is, probeer het aanmaken van een qr-code dan over een paar uur opnieuw.

 

 

Heeft de corona check app wifi nodig?

Om een corona bewijs aan te maken heb je een internetverbinding nodig. Wanneer je je corona bewijs hebt aangemaakt en je een qr-code hebt ontvangen is dit niet meer zo. Wanneer je een qr-code hebt moet de corona check app elke 3 dagen verbonden worden met internet om instellingen te updaten. Je kan de corona app dus 3 dagen offline gebruiken.

 

Hoe installeer ik de corona check app?

Voor dat je een corona bewijs gaat aanmaken in de corona check app is het belangrijk dat je weet hoe je op je telefoon kan inloggen met je DigiD.

Weet je nu niet hoe je op je telefoon moet inloggen met je DigiD?

Neem dan eens contact op met onze klantenservice of kom langs bij ons in de winkel en laat uw helpen door een van onze medewerkers.

 

Afspraak maken

 

In de video hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je de corona check app moet installeren op je telefoon. Ben je bezig met het installeren van de corona check app en loop je vast of lukt het je niet? Kom dan gerust langs bij ons in de winkel.

 

Afspraak maken